Почина бабата на Барак Обама

Сара си отиде на 99-годишна възраст в Кения

Почина бабата на Барак Обама | StandartNews.com

"Доведената" баба на 44-ия президент на САЩ Барак Обама - Сара, почина на 99-годишна възраст в Кения. Това съобщава телевизионният канал CNN, цитиран от Лента ру.

„Със семейството си скърбим за загубата на любимата ни баба Сара Огуел Онянго Обама, която мнозина наричат ​​Мама Сара, но я познавахме като Дани или баба“, написа бившият американски лидер. Той увери, че близките й ще си спомнят дългия и прекрасен живот с благодарност.

Кенийският президент Ухуру Кениата нарече смъртта на бабата на Обама голям удар за нацията. „Загубихме силна, добродетелна жена, матриарх, която поддържеше семейството на Обама и беше икона на семейните ценности“, каза той.

Сара Обама е родена през 1922 г., тя е третата съпруга на дядото на Барак по бащина линия, но не е кръвна роднина на бившия стопанин на Белия дом. Кенийката помогна за образованието на бащата на бившия държавен глава и работеше като готвачка за британски мисионери в Кения.

Жената беше мюсюлманка, така че погребението й ще се проведе по ислямски традиции във вторник, 30 март.

Обама посети приемната си баба през 2015 г. по време на първата си президентска визита в Кения, а след това и през 2018 г., когато напусна поста държавен глава. В мемоарите си от 1995 г. „Мечтите на баща ми“ политикът я нарича „баба“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай