Пхенян готви мащабни маневри

Пхенян готви мащабни маневри | StandartNews.com

Корея. Северна Корея се подготвя за големи сухопътни и въздушни маневри на фона на нарастващото напрежение на Корейския полуостров. Стрелковите учения с артилерия и авиация ще се проведат в района на пристанището Нанмпо, в западната част на страната, посочи южнокорейски правителствен източник. В Сеул се безпокоят, че Пхенян може да използва маневрите, за да предизвика военен инцидент или да извърши изпитание на балистична ракета.

Кадиров наби министър

Президентът на Чечения Рамзан Кадиров "възпитава" и наказва министри с юмруци. На Кадиров не му се харесвал видът на министерството на спорта и заставил на ринга министъра Саламбек Исмаилов да побърза с ремонта. В сайта на президента в Instagram били пуснати фотодоказателства за "възпитателната работа" с чиновника. "Обясних му с леки удари отляво и отдясно, че трябва да работи с главата си", написал президентът, който е майстор на спорта по бокс и шеф на чеченската федерация по бокс. Няколко други министри, които може би са наред като спаринг-партньори на Кадиров, гледали "двубоя", в който на колегата им Исмаилов явно не му е било лесно, отбелязва сайтът www.metrinfo.ru

17 убити в бой между затворници

17 убити и 65 ранени при размирици в мексикански затвор и бой между враждуващи банди в затвора в мексиканския град Сан Луис Потоси, предаде Би Би Си. Престъпниците се били със самоделни ножове и земеделски сечива. Предполага се, че те принадлежат към враждуващи наркокартели.

Асексуалните искат права

Окрилени от успеха на защитниците на правата на хомосексуалистите във Франция, асексуални също надигнаха глас, за да бъдат признати като представители на нов тип сексуална ориентация, пише в. "Паризиен". Асоциацията за гласност на френските асексуални настоява, че асексуалността не е болест или нещо незаконно. Тя подчертава, че за асексуалните сексуалните отношения са като миенето на зъбите - тоест сексът не е нито удоволствие, нито бреме, щом трябва да се прави, асексуалните го правят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай