Петима кандидати за мястото на Мей

Те се надпреварват за лидерския пост в Консервативната партия

Петима кандидати за мястото на Мей | StandartNews.com

Кандидатите за мястото на британския премиер Тереза Мей вече са патима. Както вече е известно, тя обяви, че се оттегля от поста на 7 юни. Последният, който съобщи, че ще се включи в надпреварата за нов лидер на Консервативната партия, е министърът на здравеопазването Мат Хенкок, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Останалите претенденти за поста на партиен лидер на консерваторите са министърът на външните работи Джереми Хънт, на международното развитие Рори Стюърд, бившият министър на труда и пенсиите Естър Маквей и бившият външен министър Борис Джонсън. Очакват се и други кандидати.

Миналата седмица лондонският в-к "Таймс" обяви проучване, според което Борис Джонсън има сериозна преднина пред другите потенциални кандидати. Според данните 39% от членовете на Консервативната партия биха гласували за бившия външен министър, който беше и основна фигура в кампанията за Брекзит, пише Епицентър.

Тереза Мей ще се оттегли като партиен лидер, но ще остане на поста министър-председател, докато торите изберат неин наследник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай