Песков с нови разкрития за взривяването на "Северен поток"

Говорителят на Кремъл коментира и въпроса за зърнената сделка с Украйна

Песков с нови разкрития за взривяването на "Северен поток" | StandartNews.com

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва проучва цялата информация за взривяването на газопроводите "Северен поток" и че отговорността може да е на държава или на група държави, предаде Ройтерс.

Песков коментира и разпространената във в. "Уолстрийт джърнъл" информация, че САЩ са предупредили Украйна да не атакува газопроводите. По думите "вълната" от медийни истории за саботажа би могла да цели отклоняване на вниманието от истинските извършители.

Песков каза още, че Кремъл не възнамерява да преименува или да променя статуса на т.нар. "специална военна операция“ в Украйна. Някои наблюдатели предположиха, че Русия може да определи конфликта като пълномащабна война или като "антитерористична операция", отбелязва Ройтерс.

Говорителят на Кремъл коментира и въпроса за зърнената сделка с Украйна, като отбеляза, че Русия не може вечно да проявява "добра воля", предаде БТА.

Вчера президентът Владимир Путин заяви, че Москва мисли да се откаже от споразумението, тъй като Западът е измамил Русия и не е изпълнил обещанието си, че ще осигури достъп на руските селскостопански стоки до световните пазари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай