Песков доволен, силни думи за Мъск

Говорителят на Кремъл коментира и твърдението, че Русия може да проведе ядрено изпитание

Песков доволен, силни думи за Мъск | StandartNews.com

Кремъл поздрави шефа на Tesla Илон Мъск за неговото предложение за мирно споразумение, с което да се сложи край на войната в Украйна, предаде Ройтерс. Агенцията припомня, че по-рано Киев разкритикува Мъск, че е предложил условия, които облагодетелстват Русия.

"Много е позитивно, че човек като Илон Мъск търси мирен изход от тази ситуация", каза пред репортери Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин. Той отбеляза, че "за разлика от много професионални дипломати, Мъск все още търси начини за постигане на мир". 

"А да бъде постигнат мир, без да бъдат изпълнени условията на Русия, е напълно невъзможно", подчерта Песков.

Говорителят на Кремъл коментира и публикация във в. „Таймс”, в която се посочва, че Русия може да проведе ядрено изпитание, отбелязва Ройтерс.

"Москва не желае да участва в „упражненията по ядрена реторика” на Запада. Западните средства за масова информация, както и западните политици и държавни глави, в момента усилено провеждат упражнения по ядрена реторика. Ние не желаем да участваме в това", каза той.

Според британското издание НАТО е предупредила своите страни членки, че руският президент Владимир Путин възнамерява да демонстрира готовността си да използва ядрени оръжия, като проведе ядрен тест на украинската граница. Вестникът пише, че в Русия се е придвижил влак, който е свързан с подразделението на руското министерство на отбраната, отговарящо за ядрените муниции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай