Пързалка за милиони (СНИМКИ)

ГАЛЕРИЯ

Пързалка за милиони (СНИМКИ) | StandartNews.com

50 полицаи на кънки следят правилата за движение на площ от 25 000 квадратни метра

За огромния град винаги се говори със суперлативи. Но когато нещо е много, ама много голямо, понякога думите и метафорите не стигат. Публиката и репортерите изгубиха дар слово, когато се озоваха на новата пързалка в московския комплекс ВДНХ. Тя е най-грандиозната, бяха категорични всички, включително и представителите на Руската книга за рекорди.

За премиерата на леденото вълшебство се събраха над 30 000. Те аплодираха великолепната феерия с участието на олимпийски и световни шампиони, наричани в Русия "Кралете на леда".

Почетното наименование на изумителното съоръжение е "Главната пързалка на страната".

Тя е построена във вид на ключ - на 25 000 квадратни метра, на която могат да се пързалят свободно над 4500: без да се бутат и блъскат, тъй като има място за всички. В оазисите, построени в средата и по периферията на леденото поле са изградени специални места за любовни срещи, няколко кафенета, беседки за майки с деца. Дължината на пързалката е също внушителна - от павилиона "Централен" до павилиона "Земеделие". За московчани най-основното развлечение през почивните зимни дни винаги са били кънките. Спорт, удоволствие, религия - за малки и големи.

А ледът на новата пързалката наистина е с отлично качество, което поддържат постоянно. Тук наистина има място за всеки - за напреднали и начинаещи. Помагат им инструктори, облечени като приказни герои. Те не просто учат новаците да карат кънки, а им обещават до края на сезона да въртят пируети и аксели. Една от най-предпочитаните атракции е "Мостът на влюбените", който е великолепна локация за селфи с гадже, без да сваляте кънките. Всичко е приспособено направо гениално - ако не си на леда, си на специална гумена постилка, която не поврежда кънките. Организаторите са приготвили интересни забавления, като всяко от тях незабавно се оповестява на сайта на пързалката. На територията са построени 4 павилиона за кънки под наем и 4 павилиона за преобличане. Освен главната площ за пързаляне, има и хокейна площадка и терен за най-малките посетители. Детската пързалка е отделена и се предвижда съвсем скоро тя да стане двойно по-голяма - 900 квадратни метра, тъй като малчугани мераклии са доста. За най-малките и техните родители има специален вход - без опашки. Там майките с деца могат бързо да купят билет и да вземат кънки под наем. Скоро ще има и кафене. Десет модерни кафенета и два необикновени ресторанта посрещат хората с кънки. На пързалката има и два медицински пункта с постоянен персонал.

Кулминацията на сюрпризите е новооткритата школа по фигурно пързаляне "Пътят към успеха" на олимпийския, световен и европейски шампион и треньор Иля Авербух, когото съвсем скоро очакваме и в България. Момичета и момчета ще имат уникалната възможност да взимат уроци от мегазвездите Алексей Ягудин, Максим Маринин, Татяна Тотмянина.

Най-важното напоследък е сигурността! А тя подсигурена. От всеки ъгъл ви гледат камери, на всякъде има жива охрана, която обикаля непрекъснато. Пазителите на реда обаче не са само на сушата, те са и на леда. 50 полицаи на кънки следят спазването на правилата на движение. Униформените карат като истински хокеисти - не можеш да им избягаш! Тази година до момента в Москва са открити 1000 ледени пързалки, ще строят още 500. Не им стигали на хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай