Първи кадри от фабриката във Франция, където имаше атенат (ВИДЕО)

Първи кадри от фабриката във Франция, където имаше атенат (ВИДЕО) | StandartNews.com

Първи кадри на завода на Air Products, в който бе извършен терористичен атентат, бяха разпространени от световните медии. Припомняме, че един човек загина, а други бяха ранени.

Обезглавено тяло е намерено в близост до завода- на единствената жертва. Главата е намерена закачена на оградата до входа на завода. Не е ясно дали тялото е транспортирано до там, полицията работи по няколко версии.

Предполага се, че ислямист на име Ясин Салхи е атентаторът. Това заяви френският вътрешен министър Бернар Казньов. И уточни, че полицията изяснява самоличността на обезглавения човек.

„Прокуратурата за борба с тероризма е сезирана по случая, в момента изясняваме самоличността на престъпника. Подозираме, че извършителят е Ясим Салхи – той е бил в списък на радикализираните лица, който не е бил подновен през 2008 година. Той няма съдебно досие", каза още министърът по време на пресконференция.

Френската полиция разполага с информацията, че Ясин Салхи не е пътувал до Сирия или Ирак, но е поддържал връзка със салафитско движение. Той живее в Сен При, в района на град Лион.

Пожарникар е неутрализирал атентатора, каза още Казньов.

Полицията работи по установяване на евентуални съучастници и тяхното неутрализиране. „Хора, които може да са участвали в това ужасно престъпление, са поставени в ареста. Разследването ще покаже дали те наистина са участвали и как. Засега е рано да се каже. В момента тече установяването на самоличността на жертвата", каза още той пред журналисти.

Приятелката на заподозряния атентатор е арестувана в района на Лион, предаде RTL. В момента в дома ѝ се извършва обиск.

Френската прокуратура е започнала разследване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай