Вторник,

Париж отново се надигна срещу ваксините

От: Агенция Стандарт -
262
Париж отново се надигна срещу ваксините
A
A
A

Шести пореден уикенд във френската столица Париж се провежда демонстрация срещу политиките за ваксинация на правителството. Протестиращите развяваха флагове и банери с надписи "Свобода". Скандираха - "Макрон, не искаме твоя сертификат!".

В протестите се включват привърженици на конспиративни теории, антиваксери, бивши членове на антиправителственото движение "Жълти жилетки" и хора, които смятат, че системата несправедливо създава общество на две скорости. Крайнодесният лидер Флориан Филипо - бивш заместник-председател на Националния фронт и този път присъства на демонстрацията и отново обвини президента Еманюел Макрон, че превръща страната в диктатура.

Предишните седмици около 200 хиляди души участваха в шествията, а скандиранията и банерите им бяха белязани от символи, отричани от еврейски организации и антирасистки активисти. Някои от демонстрантите носят жълти звезди, подобни на тези, които нацисткият режим е слагал насилствено на евреи по време на Втората световна война. Други са запечатани на фотографии с банери с надпис "Кой?" - кодирано послание за евреи, които са обвинявани, че разпространяват фалшива пропаганда за Covid през медиите и печелят от имунизациите. Лявоориентираният вестник "Льо Монд" осъди антисемитизма в статия тази седмица, наричайки го "отрова за обществото и опасност за всички", съобщава БНР.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com