Папата с призив. Към кого се обърна

Той иска да бъде сложен край на войните

Папата с призив. Към кого се обърна | StandartNews.com

Папа Франциск с призив да бъде сложен край на войните и да бъдат пазени цивилните в зоните на конфликти, предаде "Ройтерс".

Войните са "бедствие за народите и поражение за човечеството", каза Светият отец, след като отправи традиционната неделна молитва "Ангел Господен" във Ватикана. Той призова още да бъде допусната хуманитарна помощ в Мианма и да бъде пазен животът на хората в Близкия изток, засегнат от войната между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас".

Папата спомена и страданията на населението на Украйна.

Научих "с облекчение", че група, включваща шест монахини, е била пусната в Хаити след почти една седмица в плен, добави Франциск, който бе призовал за освобождаването на тези хора.

По-рано днес папата изрази своята солидарност с католическата общност в Истанбул, след като един човек бе убит при нападение по време на литургия в църквата "Санта Мария" в турския мегаполис.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
sour815
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи