Палестинци окървавиха пазар в Тел Авив (ОБЗОР)

Палестинци окървавиха пазар в Тел Авив (ОБЗОР) | StandartNews.com

Израел забрани на 83 000 мюсюлмани да пътуват по време на Рамадана

Кърваво нападение разтърси Израел в сряда вечерта, когато двама въоръжени палестинци атакуваха търговски комплекс в Тел Авив и убиха четирима, съобщи Би Би Си. Драмата се разиграла по време, когато заведенията били пълни с хора, някои празнуващи рождени дни. Нападението провокира незабавни ответни мерки и над 80 000 палестинци получиха забрана да пътуват из страната.

Трагедията се разиграла в търговския комплекс Сарона, където се намират множество заведения за хранене и магазини. Около 21 ч местно време в сряда мястото било пълно с хора, излезли на вечеря или да празнуват. Двама въоръжени палестинци, облечени елегантно в черни дрехи, открили огън по нищо неподозиращите хора. Убити са четирима души - двама мъже и две жени, между които и един рожденик. Други 16 са ранени, някои от които тежко.

Нападателите са арестувани - двама братовчеди от палестинското село Ята, близо до град Хеброн. Конкретната причина за нападението се изяснява. Новините за атаката бяха приветствани в палестинските територии, групировката "Хамас", която управлява Ивицата Газа, също изрази задоволство от атаката.

В отговор Израел засили мерките за сигурност и наложи редица ограничения на палестинското население. Над 83 000 души са получили забрана да пътуват в страната, в рамките на свещения месец Рамадан, въпреки че преди това са получили разрешение да посетят близки и роднини. Достъпът до село Ята е блокиран, като никой не се допуска да влиза и излиза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай