Палестинец уби израелски войник в автобус

Хамас приветства убийството

Палестинец уби израелски войник в автобус | StandartNews.com

Тел Авив. Израелски войник е починал, след като е бил намушкан от палестинец в автобус в северната част на Израел. Инцидентът е станал сутринта, а войникът е починал по-късно в болницата.

16-годишният палестинец от Дженин на Западния бряг е бил задържан от другите пътници, а впоследствие и от силите за сигурност. От полицията обявиха, че категоризират инцидента като терористична атака, водена от националистически мотиви.

Според данните младежът е бил в Израел нелегално. Пред властите палестинецът обяснил, че е нападнал войника, защото чичо му е в израелски затвор.

Хамас пък излезе с декларация, в която поздравява нападателя. Според организацията „това е героичен акт на съпротива, който показва че всякакви методи на потиисничество и терор не са успели и няма да успеят да спрат хоратани от провеждането на джихада и съпротивата".

В последните месеци имаше поредица атаки и от двете страни, които засилиха напрежението и дадоха повод за съмнения, че се готви трета интифада от палестинска страна, посочва Агенция Франс прес.

Първото палестинско въстание протече от 1987 до 1993 г., а втората интифада беше в периода 2000 – 2005 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай