Отвориха музеите във Ватикана

Посетителите ще трябва да резервират билетите си предварително

Отвориха музеите във Ватикана | StandartNews.com

Музеите във Ватикана отвориха на 1 юни, като всички посетители трябва да носят маски, да спазват правилата за социална дистанция. Температурата им ще бъде измервана на входа. Отварят врати по-голямата част от туристическите обекти в Италия, съобщи БТВ.

Страната е сред най-пострадалите държави в Европа от пандемията от коронавирус. Животът спря през последните месеци. Улиците, ресторантите, музеите останаха празни.

Броят на новите смъртни случаи от коронавирус в Италия обаче бележи спад и границите отново се отварят за граждани от ЕС..

За да може управата на музеите, сред които е и световноизвестната Сикстинска капела, да контролира броя на посетителите, те ще трябва да резервират билетите си предварително. В замяна на това се отменя стандартното доплащане за резервация в размер на 4 евро. Цената на стандартния билет е 17 евро.

Музеите бяха затворени на 8 март като част от усилията на Ватикана да спре разпространението на новия коронавирус, който по това време беше обхванал Италия.

От утре Италия ще разреши достъпа до повечето туристически обекти

В началото на юни Ватикана отвори отново за посещения и лятната папска резиденция „Кастел Гандолфо“, намираща се на около 30 км от Рим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай