Оцелял от "Хейзел" оживя и в Париж

Оцелял от "Хейзел" оживя и в Париж | StandartNews.com

Италиански турист, разминал се на косъм със смъртта преди 30 години на стадион "Хейзъл" в Брюксел, оцеля при нападението в концертната зала "Батаклан" в Париж, съобщава Corriere Adriatico. 45-годишният италианец е преживял два дълги часа, преди да бъде спасен.

Масимо признава, че през цялото време един от терористите е бил до него, но се е разминал само с драскотини по крака. Corriere Adriatico отбелязва, че преди 30 години, когато е бил на 15 години, заедно с баща си и чичо си Макс е бил и на стадион "Хейзъл" в Брюксел. Тогава по време на финална среща за КЕШ между "Ливърпул" и "Ювентус" 39 зрители загубиха живота си заради срутване на стена на една от трибуните. При инцидента бяха ранени около 100 души.

Друга интересна история вразказа BBC. Алжирецът Сафер, който работел в ресторант "Коза Ностра" по време на стрелбата в петък вечер, рискувал живота си, за да спаси две простреляни жени. Британската медия публикува и разказите на други мюсюлмани, които осъждат варварските нападения в Париж.

Сафер разказва, че когато започнала стрелбата, той бил зад бара. "Чухме експлозии, наистина силни. Всички започнаха да пищят, стъклата да падат. Беше ужасно, имаше стъкла навсякъде, удряха ни по лицата", спомня си мъжът. "Видях, че две жени вън на терасата са ударени. Едната в китката, а другата в рамото. Кървяха много лошо", разказва той. Въпреки че било много опасно да излиза, той решил да им помогне. Изчакал стрелбата да спре за момент и ги завел в мазето. След това се опитал да спре кръвта и спасил живота им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай