Откриха мъртъв заподозрения за нападението над полицаи в Канада

Откриха мъртъв заподозрения за нападението над полицаи в Канада  | StandartNews.com

Междувременно във Вашингтон имаше шествие в подкрепа на органите на реда

Сейнт Алберт. Откриха мъртъв заподозрения за нападението над полицаи в Канада, предаде РИА Новости. Двама офицери от канадската полиция бяха ранени с огнестрелно оръжие в град Сейнт Алберт при извършването на рутинна проверка в район близо до голф-игрище в югоизточната част на града.

„Полицията вече може да потвърди, че заподозреният, който рани двама стражи на реда тази сутрин в Сейнт Албърт, бе открив мъртъв в частен имот източно от Сейнт Албърт. Полицията предварително е установила самоличността на заподозрения", се казва в съобщение на полицията, като по всяка вероятност става въпрос за самоубийство.

Двамата служители на реда са откарани в болница със сериозни наранявания и опасност за живота. Районът около голф-игрището е блокиран, води се разследване на стрелбата. На помощ са повикани и военни от намираща се наблизо военна база.

Междувременно във Вашингтон хиляди демонстрираха в подкрепа на органите на реда. Маршът, преминал по улиците на града и стигнал до Капитолия, носеше името "Синьо море". Хората се бяха събрали в знак на солидарност с полицията, която работи в условия на силен натиск и враждебност.

Припомняме, че през последните месеци станаха няколко инцидента, при които полицаи застреляха цветнокожи младежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай