Освободиха още 2-ма еколози и оператор от кораба на "Грийнпийс"

Освободиха още 2-ма еколози и оператор от кораба на "Грийнпийс" | StandartNews.com

Санкт Петербург. От международната природозащитна организация „Грийнпийс" съобщиха, че от ареста в Санкт Петербург са освободени канадецът Пол Дъглас Ружицки, холандският моряк Манес Убелс и видеооператорът от Великобритания Кийрън Брайън, като тримата са освободени под гаранция, предаде BBC.

Вчера говорителят на „Грийнпийс" в Русия Андрей Алахвердов, корабната лекарка Екатерина Заспа и фотографът на свободна практика Денис Синяков бяха пуснати на свобода, след като заплатиха гаранция от по 2 милиона рубли (45 000 евро).

По този начин от 30-те арестувани членове на екипажа на кораба „Арктик Сънрайс" на свобода са пуснати 19 души. До момента е отказана промяна на мярката за задържане само на един член на екипажа на кораба „Арктик Сънрайс" – на австралийския гражданин Колин Ръсел, на когото съдът удължи ареста с още три месеца – до 24 февруари.

Първоначално срещу активистите беше повдигнато обвинение в пиратство, по-късно - обвинение в хулиганство. Още не се знае дали първото обвинение е оттеглено, твърди АФП. Наказанието за пиратство в Русия достига 15 години затвор, за хулиганство - 7 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай