Освиркаха Бъсеску на сватбата на дъщеря му

Освиркаха Бъсеску на сватбата на дъщеря му | StandartNews.com

Букурещ. Румънският президент Траян Бъсеску, който оцеля след процедура по импийчмънт, бе освиркван днес от няколко десетки души, събрали се пред кметството на втори сектор в румънската столица, където се състоя бракосъчетанието на малката му дъщеря Елена и нейния избраник Богдан Йонеску, предаде агенция Медиафакс.

Пред кметството се събраха около 300 души, а полицаи направиха кордон пред множеството. Сред зяпачите имаше привърженици и противници на Траян Бъсеску, между които възникнаха словесни пререкания, а за момент - и леки сблъсъци.

Преди да влезе Бъсеску в кметството няколко десетки хора от множеството скандираха "Оставка", а той им отвърна "След сватбата". Сред събралите се имаше и хора, които ръкопляскаха на младоженците и им отправяха благопожелания.

Бившият модел, а сега евродепутат Елена Бъсеску се омъжва днес за Богдан Йонеску с гражданска и църковна церемония, а сватбеното тържество ще бъде в елитното букурещко предградие Снагов, където се очакват около 600 гости.

Елена Бъсеску бе облечена в розова рокля с дължина около коляното, а младоженецът е с тъмносив костюм. Бащата на булката бе с черен костюм и с късметлийската си лилава вратовръзка, придобила известност от президентските избори през 2009 г. След сключването на гражданския брак Елена Бъсеску сподели в Туитър, че е запазила фамилията си и качи няколко снимки от церемонията.

Младоженците и техните родители не направиха изявления на излизане от кметството, посочва Медиафакс и допълва, че са липсвали типичните за сватбите в Румъния тунел от цветя, снимка на стълбите пред кметството, музика и цветя.

Румънските медии писаха тази седмица, че менюто в двореца Снагов ще бъде изискано и ще струва 74 евро порцията. На гостите е забранено да снимат с фотоапарати и камери, а всеки от тях ще получи компактдиск със снимки от най-важните моменти от събитието.

На 29 юли в Румъния имаше референдум за отстраняване от длъжност на президента консерватор Траян Бъсеску, когото управляващата левоцентристка коалиция обвинява в превишаване на правомощия. Близо 88 процента, или 7,4 милиона румънци, гласуваха в подкрепа на отстраняването на Бъсеску, но резултатите не бяха признати за валидни заради недостатъчно висока избирателна активност. Бъсеску бе избран на втори президентски мандат през 2009 г. с гласовете на 5,2 милиона румънци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай