Още една звезда на Холивуд угасна. Отиде си любим актьор

Гледахме Фред Уорд в "Спешно отделение" и "Анатомията на Грей".

Още една звезда на Холивуд угасна. Отиде си любим актьор | StandartNews.com

Още една звезда на Холивуд угасна. Американският актьор Фред Уорд почина на 79-годишна възраст, предаде Асошиейтед прес. По настояване на семейството не се съобщават нито причините за кончината му, нито мястото. Рон Хофман, представител на актьора, каза само, че смъртта е настъпила на 8 май.

Фред Уорд бе познат у нас с емблематичните си роли в телевизионните сериали "Спешно отделение" и "Анатомията на Грей". Наскоро се появи и във втория сезон на поредицата на HBO "Истински детектив".

Фред Уорд печели наградата "Златен глобус" за участието си във филма "Преки пътища" (1993) на режисьора Робърт Олтман. Актьорът се превъплъщава в образа на американския астронавт Вържидил Грисъм в продукцията "Истински неща", която е номинирана за награда "Оскар" за най-добър филм през 1984 г.

Едно от първите му участия е във филма на Клинт Истууд от 1979 г. "Бягство от Алкатраз".

Сред многобройните роли, които Фред Уорд изпълнява по време на кариерата си, е и тази на американския президент Роналд Рейгън. Той влиза в неговия образ в шпионския трилър за Студената война "Аферата Феъруел" от 2009 г. на френския режисьор Кристиан Карион. Уорд изпълнява поддържаща роля в "Два патлака" ("2 Guns") с Дензъл Уошингтън и Марк Уолбърг. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай