Оланд вдига цената на бирата

Оланд вдига цената на бирата | StandartNews.com

Париж. Бирата във Франция ще поскъпне в резултат от програмата за възстановяване на икономиката на новия президент Франсоа Оланд, съобщава сайтът "Лез еко".

Френското правителство обмисля и вдигане на акциза на пивото заедно с увеличението на редица други данъци в рамките на програмата.

В интервю в неделя Оланд си даде срок от 2 години, за да съживи икономиката на страната. Представяйки първо стратегията си за борба с безработицата, Оланд подчерта: "Казвате ми да ускоря темпото. Ето, ускорявам го". Президентът обяви, че целта му е до една година да преобърне тенденцията за ръст на безработицата. "Целта е възстановяване на Франция. Ще изготвя двегодишна програма за възстановяване", каза Оланд. Резултатите от нея трябва да бъдат усетени през 2014 г.

Оланд заяви още, че няма да има никакви изключения във връзка с данъка върху доходите на най-богатите французи от 75%. Изявлението бе по повод съобщенията, че най-богатият французин Бернар Арно е поискал белгийско гражданство. Той трябваше добре да премисли какво означава да поиска друго гражданство, защото ние се гордеем, че сме французи, възмути се Оланд.

В отговор на растящите критики срещу колебливото му управление той изтъкна високата безработица, слабата конкурентност, големите дефицити и историческото задлъжняване. "Не мога за четири месеца да постигна онова, което предшествениците ми не постигнаха за пет или десет години!", каза Оланд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай