Октомври с температурен рекорд в САЩ

По места от долината на Мисисипи до атлантическото крайбрежие температурите ще бъдат с между 5 и 10 градуса по Целзий над обичайните

Октомври с температурен рекорд в САЩ | StandartNews.com

Необичайно топло за сезона време се настани над източната и централната част на САЩ. По места от долината на Мисисипи до атлантическото крайбрежие температурите ще бъдат с между 5 и 10 градуса по Целзий над обичайните, предаде Франс прес, като се позова на американската метеорологична служба.

 

Училища без климатици затвориха, а във Вашингтон, Ню Йорк и Балтимор бяха подобрени температурни рекорди.

В столицата на САЩ термометрите измериха вчера 36,6 градуса по Целзий - рекорд за 2 октомври, откакто се води статистика. Туристите на Нешънъл Мол се пазеха от слънцето както могат, а находчиви продавачи услужливо им предлагаха вода.

 

Преглед на изображението в Twitter
Температурата във Вашингтон е превишила 32 градуса за 61-и път тази година, подчертаха от кметството.

Рекорди са очаквани и на други места, като в Монтгомъри, столицата на южния щат Алабама, прогнозите са за 38,3 градуса.

Жегата не подмина и североизточната част на САЩ. В Сентръл Парк в Ню Йорк бяха измерени рекордните за 33 градуса, с което бе премината предишната върхова стойност от октомври 1941 г.

 


В Балтимор, щата Мериленд, термометрите показаха 36,6 градуса. Там също бе подобрен рекордът за октомври, датиращ от 1941 г.

Лятото се върна в североизточната част на САЩ броени дни след като зимата дойде изненадващо рано в американския Северозапад. В Монтана в края на миналата седмица валя сняг, а в Билинг, най-големия град в щата, вчера бе само 5 градуса.

В Браунинг, близо до границата с Канада, от петък до неделя паднаха необичайните за септември 120 сантиметра сняг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай