Огненият ад на Балканите продължава: Горя мол в Сърбия

Двама пожарникари са пострадали

Огненият ад на Балканите продължава: Горя мол в Сърбия | StandartNews.com

Пожар избухна в търговски център в сръбския град Обреновац, намиращ се на 30 км югозападно от Белград.

Заместник-кметът на Белград Горан Весич информира на профила си във Фейсбук, че в запаления търговски център е имало няколко детонации, вероятно заради пиротехнически средства, предаде Танюг. По думите на Весич, двама пожарникари са пострадали при гасенето на пожара. Те са били откарани в спешна помощ и са включени на кислород.

От министерството на вътрешните работи на Сърбия заявиха, че в усилията по потушаване на пламъците са участвали 55 пожарникари. Огнеборците се опитваха да локализират пожара, за да не се пренесе огънят към две жилищни сгради и няколко частни къщи, които се намират наблизо, предаде Нова телевизия.

Това е поредният голям пожар на Балканите в последните дни. Във вторник минлата седмица 45 туристи от Македония загинаха, след като автобусът им катастрофира и се запали на магистрала "Струма". Предната вечер пожар  в старчески дом във варненското село Рояк отне живота на 9 души. Ден след трагедията на "Струма" пък избухна взрив във фабрика край Белград, а при последвалия пожар загинаха двама души.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай