Официално: Висока скорост е причината за смъртта на Уокър

Официално: Висока скорост е причината за смъртта на Уокър | StandartNews.com

Лос Анджелис. Висока скорост е причината за катастрофата, при която почина звездата от "Бързи и яростни" ​​Пол Уокър. Това обявиха разследващите четири месеца след злополучния инцидент, съобщи Си Ен Ен.

"Следователите определиха като причина за фаталния сблъсък опасно висока скорост на колата за условията на пътното платно", заяви шериф Майк Паркър от Лос Анджелис.

Червеното "Порше Карера", шофирано от приятеля на Пол Уокър Роджър Родас, се е движело със скорост от 129 до 150 км/ч, преди той да загуби контрол над автомобила и да се блъсне в дърво и електрически стълб в Санта Кларита, Калифорния.

Автомобилът е бил тунингован, така че да бъде увеличена мощността му. От механична гледна точка обаче той е бил изправен и причините за катастрофата не са в него, заключи разследването. Ограничението на скоростта за пътя, където е станала катастрофата, е 70 км/ч.

Разследването сочи и че в кръвта на Уокър и Родас не е имало наркотични вещества. И двамата мъже са били с предпазни колани, въздушните възглавници са се разгънали както трябва, съобщават още следователите.

"Няма предварително съществуващите условия , които биха довели до това сблъскване," се казва още в доклада.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай