Официално: Шулц е в битката за ЕК

Официално: Шулц е в битката за ЕК | StandartNews.com

Рим. Председателят на Европарламента Мартин Шулц вече е официалният кандидат на ПЕС за президент на Европейската комисия. Пълната зала в конгресната палата на Рим аплодира Шулц след гласуването. А соцлидерът Сергей Станишев го поздрави и му обеща пълна подкрепа с думите:"Можеш, Мартин!".

 

Премиери на страните-членки на ЕС, министри и евродепутати също отправиха адмирации към единната кандидатура на левите в Европа за върха на ЕК. „Предстои ни много важна работа през идните месеци. Те ще са от основно значение за предстоящите евроизбори", каза премиерът Пламен Орешарски.

 

„Това е повратен момент за демокрацията в Европа", обърна се към множеството Шулц и призова активистите на ПЕС да работят неуморно всеки ден от оставащите 82 дни от кампанията за популяризирането на посланията на ПЕС чрез агитацията „От врата на врата". "Следвайте ПЕС, работете за нашата кауза младото поколение да се чувства спокойно и сигурно с работа и бъдеще в Европа", каза Шулц. "Богатите стават все по-богати, а бедните все по-бедни" отбеляза кандидатът за президент на ПЕС за ЕК. И директно отправи обвинение за водената рестриктивна политика от страна на десните партии и в частност на сегашния шеф на ЕК Жозе Барозу.

 

„Искам да бъда първият председател на комисията, който не е резултат от задкулисна сделка в офис на Брюксел, а в резултат на демократично гласуване. Вижте, има само една възможна сделка,която ние, европейските социалисти можем да приемем - това е сделката с европейските гласоподаватели!", обърна се емоционално към множеството Шулц. „Не забравяйте, че с ваша помощ ние ще поемем пътя към една нова Европа", каза още кандидатът на ПЕС за президент на ЕК.

 

Шулц обеща финансова стабилност, икономически растеж и работни места за младите хора, защото „близо 5,5 млн. европейци на възраст до 29 години в момента нямат препитание". Шулц бе избран с малко над 91 процента от гласовете на делегатите на конгреса. Запознати припомниха, че още миналото лято соцлидерът Сергей Станишев пръв номинира председателя на Европарламента за върха на ЕК като общ кандидат на ПЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай