Обявиха държавен преврат в Тайланд

Обявиха държавен преврат в Тайланд | StandartNews.com

Бангкок. Военното положение в Тайланд ескалира до държавен преврат, обяви в директно изявление по телевизията главнокомандващият тайландската армия - ген. Прают Чан Оча, предаде АФП. Армията и полицията са сформирали Национален мироопазващ комитет, който поема управлението на държавата.

Военните призоваха хората да не се паникьосват и гарантираха сигурността на чужденците в страната. Ръководителят на армията изрази увереността, че превратът няма да се отрази на международните отношения.

Вчера проправителственото движение "Червените ризи" настоя да се организира референдум за начина, по който да се бъде решена политическата криза, която доведе до въвеждане на военно положение

Във вторник тайландската армия обяви, че налага военно положение на фона на политическата криза в страната, "за да запази реда и закона", предаде Би Би Си. Изненадващото съобщение предоставя на армията широки правомощия за налагане на своето решение. Военните настояха, че поемането на отговорност за националната сигурност не е преврат.

Военното положение идва на фона на продължителна политическа криза и месеци на ескалиране на напрежението между правителството и опозицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай