Обявиха бедствено положение в САЩ, какво става

В Северен Тексас е ад

Обявиха бедствено положение в САЩ, какво става | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

В Северен Тексас бушуват множество пожари, два от които все още са напълно извън контрол, като според властите изгарят стотици хиляди хектари и принуждават жителите да напуснат домовете си, предаде АФП.

През нощта тези пожари принудиха главния американски завод за ядрени бомби, близо до град Амарило, временно да преустанови дейността си. Няколко общини в тези селски райони бяха евакуирани.

Според Тексаската горска служба пожарът "Смоукхаус Крийк", най-големият по отношение на изгорялата площ, е "0% под контрол". С повече от 200 000 хектара, излезли в дим, той е вторият по големина пожар в историята на Тексас, по данни на властите от 1988 г.

Общо шест пожара са описани като "активни" в северния регион, в който се намират много прерии и земеделски земи.

Ежедневният живот в региона е сериозно нарушен. Малкият град Фрич е до голяма степен без вода и електричество, а съседният град Боргер обяви, че е отворил убежища за евакуираните жители. По данни на службите за спешна помощ някои къщи все още горят, уточнява БГНЕС.

Метеорологичната служба в Амарило прогнозира "слаби ветрове", което би трябвало да улесни гасенето на пожара.

На предишния ден силните ветрове раздухаха пожарите и разнесоха дима към Амарило, където качеството на въздуха беше много лошо.

Губернаторът на Тексас, Грег Абът, обяви бедствено положение в 60 окръга, като освободи ресурси за борба с пожарите. В Тексас има 32 пожара, 26 от които бяха описани като овладени след силните ветрове и необичайно високите температури.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 1 месец

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo

Откажи