Обрат във войната! Путин при Лукашенко – какво ще иска?

Двамата ще разговарят на четири очи

Обрат във войната! Путин при Лукашенко – какво ще иска? | StandartNews.com

Визита на руския президент Владимир Путин в Беларус прикова погледите на света към Минск и повдигна въпроса ще иска ли руският президент военна помощ от Лукашенко за агресията си в Украйна.

Путин ще посети Беларус в понеделник, когато ще разговаря със своя колега и съюзник Александър Лукашенко, предаде АФП, позовавайки се на съобщение от кабинета на беларуския лидер.

В него се посочва, че двамата ще проведат дискусии в Двореца на независимостта, офиса на Лукашенко, в Минск по време на „работното посещение“ на Путин.

Визитата е 10 месеца след началото на руската военна агресия в Украйна, която беше предприета от няколко посоки, включително от територията на Беларус.

Минск каза, че двамата ще разговарят на четири очи, както и по-широки преговори с техните министри относно "беларуско-руската интеграция".

Москва и Минск се ангажираха с редица програми за по-задълбочено икономическо и отбранително сътрудничество.

В изявлението се казва, че "президентите също така ще дадат приоритет на въпросите за сигурността и ще обменят мнения за ситуацията в региона и света", но без да се споменава Украйна.

Лукашенко, който е на власт от 1994 г., многократно е заявявал, че не възнамерява да изпраща беларуски войски в Украйна.

За последно Путин посети Беларус през лятото на 2019 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай