Обрат! Изчезна още един руски генерал

След опита за въоръжен бунт от ЧВК "Вагнер" на Евгений Пригожин

Обрат! Изчезна още един руски генерал | StandartNews.com

Според съобщения в медиите, след опита за въоръжен бунт от ЧВК "Вагнер" на Евгений Пригожин, друг генерал от въоръжените сили на РФ изчезна от медийното пространство.

Според Avia.pro с позоваване на телеграм каналите, става дума за генерал-полковник Михаил Мезинцев.

По едно време военният лидер се премести от Министерството на отбраната, за да служи в ЧВК Вагнер. Журналистите отбелязват, че преди въоръжения бунт Мезинцев редовно се появявал в медийното пространство, но сега почти нищо не се чува за него.

Сслед инцидента на бойците от ЧВК "Вагнер" беше предложено или да се присъединят към въоръжените сили на РФ, или да се върнат при семействата си, или да се преместят в Беларус.

На този фон не е известно какъв избор би могъл да направи Михаил Мезинцев, който малко преди бунта премина в лагера на "вагнеровците".

Изчезването на генерала от медийната среда обаче може да се дължи и на факта, че медиите, собственост на Пригожин, на практика са прекратили работа и не отразяват дейността на ЧВК.

Няма официални коментари по ситуацията, пише glasnews.bg.

На този фон каналът Telegram на ЧК на ОГПУ разбра причината за мерките, предприети срещу заместник-командващия на НВО генерал Сергей Суровикин. Съобщава се, че срещу него са съставени два доклада, като това са направили хора от близкото му обкръжение.

В документите се отбелязва, че Суровикин е работил в тясно сътрудничество с Евгений Пригожин преди и по време на „кампанията срещу Москва“, подкрепяйки бизнесмена.

В резултат на това Шойгу назначи проверки на подадените доклади. Информацията се проверява от силите за сигурност на специалните служби на Руската федерация, военната прокуратура и други структури.

Отбелязва се, че Суровикин не е задържан официално, но се твърди, че е доброволно в изолация по време на проверката.

Очаква се той да се появи у дома на 4 юли 2023 г. - рождения ден на съпругата му Анна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай