Обикскираха "Мосак Фонсека"

Обикскираха "Мосак Фонсека" | StandartNews.com

Обискираха офисите на панамската правна кантора "Мосак Фонсека". Документи и компютърна техника са иззети от офиса на кантората, а знакът на "Мосак Фонсека" е премахнат ден по-рано, съобщава БГНЕС.

Акцията е ръководена от главния прокурор на страната Дъглас Мелендес. Клонът на "Мосак Фонсека" в Салвадор е изпълнявал "скрити" функции за клиенти на фирмата по целия свят, смятат от салвадорските власти. Течът на данни показа как някои богати хора използват офшорни компании, за да избегнат данъчното облагане.

Жители на страната пък са използвали "Мосак Фонсека" за покупка на имоти в страната без да се отчитат пред държавните органи. Фирмата отрича да е правила нещо нередно и казва, че информацията се представя извън контекста.

Припомняме, че миналата неделя базирания във Вашингтон Международен консорциум на разследващите журналисти оповести изтичането на 11,5 милиона документа на "Мосак Фонсека", показващи как политици, общественици, спортисти, хора на изкуството и други членове на световния елит държат парите си в "офшорни" компании.

Британският премиер Дейвид Камерън вече призна, че се е възползвал от офшорния фонд на баща си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай