"Нюзуик" смени собственика си

"Нюзуик" смени собственика си | StandartNews.com

Вашингтон. Популярното американско списание "Нюзуик", което през миналата година спря да излиза в печатен формат, има нов собственик. Това е компанията IBT Media, която притежава авторитетното финансово онлайн-издание "Интернешънъл Бизнес Таймс".

"Приемаме знаков бранд в наши редици. Вярваме в търговската марка "Нюзуик" и възнамерява да я трансформираме с оглед на реалностите в цифровата епоха", се казва в изявлението на съоснователя и генерален директор на IBT Media Етиен Узак.

Той съобщи в интервю за американските медии, че Тина Браун ще запази поста си главен редактор на "Нюзуик", пердаде ИТАР-ТАСС. Новите собственици нямат намерения да пускат отново на хартия седмичника. Сумата на сделката не се разгласява.

"Нюзуик" е основан през 1933 от бившия редактор на прочутото списание "Таймс" Томас Мартин. Под неговото ръководство седмичникът бързо печели популярност както в САЩ, така и в чужбина.

През 2010 компанията InterActiveCorp придоби изданието след подписване на споразумение с инвеститора Сидни Харман, който на свой ред по-рано беше купил "Нюзуик" от "Вашингтон пост" за символичната сума от 1 долар. Бизнесменът беше поел финансовите задължения на седмичника, които се оценяваха на над 70 милиона долара.

В интервю дадено за "Блумбърг" през април Харман призна, че покупката на списание обременено с такъв голям дълг е било сериозна грешка.

Положението на седмичника, който се обедини с интернет-изданието Daily Beast, продължи да се влошава. В края на 2012 неговите финансови загуби се изчисляваха на 22 милиона долара годишно. В резултат на това бе обявено, че "Нюзуик" спира да излиза на хартия. Последният му книжен брой се появи по вестникарските будки на 24 декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай