Неделя,

Ню Йорк прави чудо, за да вдигне туризма

От: Владислав КОЛЕВ -
Ню Йорк прави чудо, за да вдигне туризма
A
A
A

Какви са плановете на Ню Йорк, един от най-важните градове в света, да съживи туризма след една година пандемия?

На първо време - насочвайки се първоначално към американските туристи преди да се отвори и за чуждестранните посетители, когато здравната ситуация го позволи, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

Ню Йорк залага на връщането към нормалните равнища на туризма през 2024 година.

Как да се върнат туристите? За тази цел голямата ябълка ще започне безпрецедентна по мащабите си комуникационна кампания.

Сумата от 30 милиона долара е, за да се каже на американците и международните туристи, че Ню Йорк се е събудил. Тези пари водещият американски мегаполис ще сложи на масата, обявиха днес кметът Бил де Блазио и председателят на туристическото бюро в града Фред Диксън.

Това съобщение, което ще се предава чрез традиционните медии, социалните мрежи и инфлуенсърите, ще бъде насочено първоначално към американците,

Впоследствие поканата ще бъде насочена към национална и международна аудитория, ако контролът върху разпространението на пандемията го позволява, обясни Фред Диксън.

Кои обаче са пречките? налагащият се навик да се работи от дома, опустяването на бизнескварталите и съответно заведенията, магазините и хотелите около тях. 

Не на проследно място и фактът, че престъпността в Ню Йорк е нараснала - като в някои мрачни периоди на миналия век.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички