Няма прошка! Не лекуват без ваксина и тест в Германия

Лекари официално отказват да го правят

Няма прошка! Не лекуват без ваксина и тест в Германия | StandartNews.com

На входната врата на кабинета виси бележка: "Достъп и лечение само за лица, които са ваксинирани срещу Ковид, преболедували или тествани".

Ортопедът д-р Бауер обяснява, че по този начин искат да опазят от инфекция всички пациенти, включително и онези, които не могат да се ваксинират по здравословни причини.

"Така ще бъдат защитени също и бременните, малките деца и хората с увредена имунна система.

А онези, които не разполагат с негативен антигенен или ПСР-тест, могат да го направят на място", пояснява лекарят.

Вече не е ясно колко точно са лекарските кабинети, които приемат за преглед само ваксинирани, преболедували и тествани.

Тримата пациенти, чакащи пред кабинета във Фридберг, одобряват мярката на лекарите. И самите лекари подчертават, че реакциите на пациентите им са изцяло положителни. Само една пациентка досега изразила недоволство.

Ортопедът Шварц също така казва: "Нашите деца, които са най-големите губещи от тази пандемия, са длъжни да се тестват по три пъти седмично, за да могат да ходят на училище. Затова не разбирам какъв е проблемът да си направиш един-единствен тест".

"Тук със сигурност възниква правен проблем", признава ортопедът Бауер, който практикува ограничението. Той добавя: "От друга страна становището на Лекарското сдружение не представлява закон, с който сме длъжни да се съобразяваме". Според лекаря е редно политиката да изясни този спор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай