Нови сблъсъци избухнаха в Хонконг

Нови сблъсъци избухнаха в Хонконг | StandartNews.com

Нови сблъсъци избухнаха в Хонконг, след като демонстрантите се опитаха да си върнат разрушен по-рано днес от полицията палатков лагер в гъсто населено предградие, предаде Би Би Си.

Полицията използва лютив газ и палки, за да разгони демонстрантите, опитали се да превземат голяма пътна артерия в Монкок, в континенталната част на Хонконг, където преди това лагеруваха в продължение на три седмици, съобщи кореспондент на АФП.

В петък сутринта полицията разтури палатков лагер на продемократичните демонстранти в населения квартал Монкок, в континенталната част на града.

Полицаите събориха барикади и премахнаха палатки, без да срещнат съпротива, съобщи репортер на агенцията от мястото на събитието.

Мястото в Монкок, което е било на практика празно по време на полицейската интервенция, бе арена на жестоки сблъсъци между протестиращи и техни опоненти.

Полицията бе предупредила, че този лагер е следващият в списъка, след разрушаването на барикадите в зоната около Адмиралтейството, където се намира централата на местното правителство и в квартал Козуей Бей.

В четвъртък главният администратор на Хонконг Лян Чунин се опита да намери изход от кризата, като отново предложи на оглавеното от студенти протестно движение да започнат преговори за демократични реформи, отбеляза Асошиейтед прес. Лян Чунин обаче предупреди, че полицията няма да спре да прочиства местата на протестите по време на преговорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай