Нова касапница в Сърбия! Мъж убива наред с калашник

Сред ранените има и деца

Нова касапница в Сърбия! Мъж убива наред с калашник | StandartNews.com

8 души бяха убити и 13 ранени при нова масова стрелба в Сърбия край град Младеновац, на около 42 км южно от Белград, предаде Танюг. Сред загиналите е 21-годишен полицай и сестра му. Седем от пострадалите са в критично състояние.

Стрелбата е станала в село Дубона, община Младеновац. Сред ранените има и деца. Операцията "Вихър" е в ход, над 600 полицаи участват в залавянето на масовия убиец. Извършителят У.Б. (21) е обграден, но отказва да се предаде и продължава да стреля.

Според местни медии заподозреният се е скарал с група хора в училищен двор в Дъбън, взел е автомат от дома си и е открил огън. След това отишъл в родното си село Шепшин, където отново започнал да стреля. Предполага се, че младежът е син на военен. Според източници на "Вечерне новости" заподозреният е обкръжен, но не е съгласен да се предаде на полицията и стреля по полицаите.

Всички налични патрули са изпратени в посока Младеновац и Мали Пожаревац. Всички подходи са блокирани, хеликоптери ще прелитат над Младеновац. Към района са изпратени линейки.

В коментар, публикуван в сръбския информационен портал "Телеграф", министърът на вътрешните работи Братислав Гашич нарече стрелбата "терористичен акт" без да предостави повече подробности.

Ройтерс съобщава, че край село Дубона, разположено недалече от град Младеновац, тежко въоръжени полицаи са направили контролен пункт и претърсват преминаващите автомобили.

Поредната масова стрелба в Сърбия се случва по-малко от 48 часа след като 13-годишно момче застреля девет души и рани седем в училище в Белград, преди да се предаде.

През април 2013 г. селянин в същата община Младеновац застреля 13 роднини и съседи.

Поредната масова стрелба в Сърбия се случва по-малко от 48 часа след като 13-годишно момче застреля девет души и рани седем в училище в Белград, преди да се предаде.

Полицията в Босна задържа днес 18-годишен младеж от западния град Бихач, който заплаши в социалните мрежи, че ще копира масовата стрелба вчера в училище в Сърбия, отнела живота на девет души, предаде Ройтерс.Полицията на Мюсюлманско-хърватската федерация, единия от двата автономни района на Босна и Херцеговина, задържа младежа по обвинения в застрашаване на сигурността и тероризъм по нареждане на прокуратурата на Унско-санския кантон, съобщи пред Ройтерс говорител на полицията.

След вчерашната трагедия в основно училище "Владислав Рибникар" в Белград сръбското правителство предложи мораториум от две години върху издаването на разрешителни за притежание и носене на късо огнестрелно оръжие и разрешителни за придобиване на

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай