"Нокът-Меч"! Турция срина къщите на ужаса

Ответен удар срещу терористите в Сирия

"Нокът-Меч"! Турция срина къщите на ужаса | StandartNews.com

"Въздушната операция Нокът-Меч", проведена от Турция в районите в Северен Ирак и Сирия, които се използват като бази от терористите, е с хирургична точност. Къщите на ужаса са разрушени.

Това става ясно от съобщение на Министерството на националната отбрана (MSB), предаде сайтът trt.net.tr.

MSB направи първото изявление за операцията малко след полунощ.

"Време е за равносметка. За коварните атаки се търси сметка на негодниците". В изявлението, направено от министерството относно операцията, се отбелязва, че:

„За да неутрализираме PKK/KCK/YPG и други терористични елементи, да премахнем терористичните атаки срещу нашия народ и силите за сигурност от север на Ирак и Сирия, да гарантираме сигурността на границите и да унищожим тероризма при неговия източник; в съответствие с нашите права за самоотбрана, произтичащи от статията, въздушната операция Нокът-Меч е проведена в регионите в северния Ирак и Сирия, които се използват като бази за атаки срещу страната ни от терористи.”.

MSB също така сподели първите изображения от въздушната операция срещу терористични цели в Сирия и Северен Ирак.

В изявление, направено в Twitter акаунта на министерството, се казва: „Къщите на ужаса са разрушени с точни удари.“

Публикацията също така включва изображения на моменти, когато терористични цели са били ударени.

Междувременно дойдоха изявленията за подкрепа относно въздушната операция Нокът-Меч.

Вицепрезидентът Фуат Октай, говорителят на президента Ибрахим Калин, министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу, говорителят на Партията на справедливостта и развитието (AK Party) Омер Челик, директорът по комуникациите на президента Фахретин Алтун, министърът на правосъдието Бекир Боздаг, министърът на труда и социалната сигурност Ведат Билгин подкрепиха операцията срещу тероризма..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай