Невероятно! Военен откри деца, които едва не убил

Успял да сбъдне мечтата си и да открие три италиански деца

Невероятно! Военен откри деца, които едва не убил | StandartNews.com

Бивш американски военен, който днес е на 96 години, успял да сбъдне мечтата си и да открие три италиански деца, които едва не убил по време на Втората световна война при военна операция в Италия, предаде Франс прес.

76 години след събитията, разиграли се през 1944-а, Мартин Адлър, който сега живее във Флорида, успял да говори по телефона с Бруно, Мафалда и Джулиана Налди, които по онова време били на 7, 6 и 3 години.

Разговорът се осъществил с помощта на италианеца Матео Инчерти, запален по събитията от Втората световна война, публикувал няколко книги, разказващи за подобни срещи.

Той качил в сайт на бивши военнослужещи съобщение за издирване и снимка, на която се виждал американският войник и трите италиански деца и казал, че американецът иска да се свърже с тях.

През есента на 1944 г. Мартин Адлър и още един американски военен - Джон Бронски, влезли в къща в Италия и там се натъкнали на голям плетен кош, от който се чували странни звуци. Те били готови да стрелят по него, защото мислели, че вътре може да се крият германци.

Тогава намиращата се в къщата жена извикала: "Деца!" и трите й малки отрочета излезли от коша, в който се криели. Мартин Адлър решил да увековечи момента, като се снима с малчуганите, но преди това майката настояла да ги облече официално.

Тязи изключително човешка история развълнува цяла Италия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай