Нетаняху удари по масата! Три условия за мир в Газа

Премиерът на Израел със статия в The Wall Street Journal

Нетаняху удари по масата! Три условия за мир в Газа | StandartNews.com

Израелският премиер Бенямин Нетаняху назова трите условия за прекратяване на военния конфликт в Ивицата Газа - унищожаването на "Хамас", демилитаризацията и дерадикализацията на анклава. Това пише той в статия за The Wall Street Journal (WSJ), публикувана в понеделник.

"Хамас" трябва да бъде унищожен, Газа трябва да бъде демилитаризирана и палестинското общество трябва да бъде дерадикализирано. Това са три предпоставки за мир между Израел и неговите палестински съседи в ивицата Газа", написа Нетаняху.

Според него, САЩ, Великобритания, Франция, Германия и много други страни подкрепят намерението на Израел да унищожи радикалното палестинско движение.

"За постигането на тази цел е необходимо да се елиминира нейният военен потенциал и да се сложи край на политическото му господство над Ивицата Газа", посочва министър-председателят.

За демилитаризирането на анклава е необходимо да се създаде временна зона за сигурност по периметъра на Ивицата Газа и механизъм за инспекция на границата с Египет, с което да се предотврати контрабандата на оръжия в Газа. Палестинското гражданско общество трябва да бъде трансформирано, така че неговите хора да подкрепят борбата срещу тероризма, вместо да я финансират, пише още Нетаняху.

Припомняме, че премиерът обяви на 24 декември, че Израел разширява военната си операция и ще продължи войната до победа над радикалното движение Хамас, управляващо в анклава.

В същия ден говорителят Даниел Хагари каза, че израелската армия задълбочава операцията си в района на град Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа, откривайки радикални тунели, докато напредват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Петър
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи