Некачествено гориво свалило самолета в тайгата

Машината изчезна от радарите, по чудо няма загинали

Некачествено гориво свалило самолета в тайгата | StandartNews.com

Некачествено гориво е най-вероятната причина за тежкото кацане на Ан-28 в тайгата на Томска област. Машината изчезна вчера от радарите. По чудо няма загинали, няколко души са ранени и откарани в болница.

Пассажирский самолет Ан-28, совершивший аварийную посадку в Томской области, 16 июля 2021 года

Заместник-областният управител Алена Левко съобщи за РИА Новости, че от 12 души, които са откарани с хеликоптери в Томск, двама са хоспитализирани. Пилотът е изпратен в травматологичното отделение с нараняване на крака, а момичето, което е било на борда като пътник, е откарано в отделението по неврохирургия със сътресение на мозъка. Заместник-губернаторът добави, че и двамата пациенти сега са в медицински защитен режим.

От регионалното здравно управление уточниха, че сред пътниците е било и 13-годишно момче.

Пилот аварийно севшего самолета Ан-28 в Бакчарском районе Анатолий Прытков (второй слева), доставленный на вертолете в село Корнилово, 16 июля 2021 года

Главният лекар на регионалната болница Михаил Лукашов заяви, че състоянието на момичето се оценява по-близо до задоволително и скоро ще бъде изписано за амбулаторно лечение. Мъжът скоро ще се подложи на операция , добави той.

По-рано беше съобщено, че според REN TV вероятната причина за повредата на двигателя на пътническия самолет Ан-28 е некачественото гориво. Ако реактивното гориво се съхранява неправилно, влагата от атмосферата навлиза в него. След всяко зареждане на самолета техникът трябва да източи утайката от резервоарите и ако в него се намери вода в самото дъно, полетът трябва да бъде забранен. Въпреки това, твърди телевизионният канал, тази процедура често се пренебрегва при малки самолети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай