Не влизайте! Тази река ви сварява живи

Кое е мистериозното място на планетата

Не влизайте! Тази река ви сварява живи | StandartNews.com

Твърде странно и нелогично място на нашата планета, което учуди всички.

Мистериозна река, чийто води буквално врят, се намира в близост до древното място за религиозни поклонения. Тя е скрита дълбоко в гората и освен си истинското си име, тя е известна още и като Ла Бомба. 

Този поток с дълбочина 6 метра и широчина 25 метра тече в продължение на почти 6,5 км.

До 2011 година повечето учени смятали, че „врящата река“ е просто популярна легенда, но мнението им се променило, когато един учен успял да я открие. Оказало се, че тя е още по-удивителна, отколкото хората са смятали, защото нямало обяснение за нейните невероятни свойства.

Водата му е с висока температура, която на места достига до 95 градуса по Целзий. Тази температура може да убие всяка форма на живота, включително и хора, за няколко минути, пише mybestplace.com.

Андреш Русо – млад перуанец със страст към геологията, решил да потърси това мистериозно място. Следвайки разказите на дядо си и карта, дадена му от колеги от перуанското правителство, той успял да намери врящата река и да докаже, че „реката, която убива“, наистина съществува.

Най-шокиращата част от откритието за повечето хора е фактът, че в близост няма вулкани, тъй като обикновено повечето горещи извори са създадени от ефекта на лавата – като в Исландия и Йосемити. Врящата река в Маянтуяку се намира на 725 км от вулкан, което прави Шанай-Тимпишка още по-мистериозно място.

По думите на Рузо, водата в реката е толкова топла, че можете директно да си направите чай от нея.

 Андреш Рузо публикува книга, озаглавена „Врящата река: Приключение и откритие в Амазония“, в която описва реката и крехкия баланс на цялата екосистема. Тя вече е привлякла вниманието на хората, които биха искали да я използват като източник на енергия, пише Почивка Блиц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай