Не е истина! Кого убиха в Москва

И каква е причината за тази ужасна история

Не е истина! Кого убиха в Москва | StandartNews.com

Един от създателите на ваксината "Спутник V" е бил убит в северозападната част на Москва в резултат на битова свада. Източник на РИА Новости съобщава, че убитият е Андрей Ботиков, който е работил в Националния изследователски център по епидемиология и микробиология "Гамалея".

Юлия Иванова, старши помощник на ръководителя на  Следствения комитет в Москва, заяви, че 29-годишният гост се е скарал с домакина и го е удушил с колан в един от апартаментите на улица "Рогов". От Следствения комитет на Русия не съобщават самоличността на починалия.

Според източник на РИА Новости задържаният по подозрение в убийство вече се е признал за виновен. Според източника преди това той е бил съден за тежко престъпление.

Ботиков е бил старши научен сътрудник в Центъра "Гамалея". Той, заедно с други лица, участвали в разработването на ваксината COVID-19, е награден с медал на ордена "За заслуги към отечеството" II степен.

"Спутник V" е основната ваксина за COVID-19 в Русия. Тя започва да се използва широко в Руската федерация в началото на 2021 г. "Спутник V" е била доставяна и на други държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай