Навални обвини Путин за отравянето с новичок

Руският опозиционер се връща в Русия

Навални обвини Путин за отравянето с новичок | StandartNews.com

Критикът на Кремъл Алексей Навални заяви за списание "Шпигел", че руският президент Владимир Путин стои зад възможното му отравяне, предаде Ройтерс.

Според германските лекари, които лекуваха Навални в берлинска болница, той е бил отровен с нервнопаралитичен газ "Новичок". Руският опозиционер беше изписан миналия месец.

"Казвам, че Путин стои зад това престъпление, и нямам други версии за случилото се", каза Навални пред германското списание.

Кремъл отрича да е замесен в инцидента и заяви, че все още не са му предоставени доказателства, че е било извършено престъпление, припомня Ройтерс.

Навални заяви за "Шпигел", че ще се върне в Русия.

"Задачата ми сега е да остана безстрашен. И аз не се страхувам", каза той.

Според близък до Навални политически активист, на руския опозиционен лидер ще е нужен още поне един месец, за да се възстанови напълно.

Същевременно стана ясно, че Европейският съвет ще обсъди днес няколко въпроса от външната политика, сред които и отравянето на руския опозиционер Алексей Навални. По въпроса с руския опозиционер ЕС предвижда да изчака заключенията на Организацията за забрана на химическите оръжия. Едва след това е възможно да се обсъди въвеждането на санкции за отговорните за нападението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай