Вторник,

Наш тийнейджър загина от куршуми в Дания

От: Рачо Рачев -
302
Наш тийнейджър загина от куршуми в Дания
A
A
A

Младеж на 17 години от Кърджали е бил убит при стрелба в Копенхаген вчера, съобщи сайтът 24rodopi.com, позовавайки се на близки на жертвата.

Раненото момче било откарано в клиника в датската столица, като полицията информирала родителите му за случилото се. Снощи то е починало в болничното заведение.

Причините за кървавата драма все още не са ясни. Работната версия на разследващите в датската столица, е, че извършителите са кюрди от Ирак, които са шведски граждани, а името на момчето от Кърджали е Тунджай Е. Той чиракувал в бръснарница в Копенхаген.

Собственикът на бръснарския салон от кюрдски произход, наел на работа гурбетчията от България, е тежко ранен. С лека рана на ръката е 15-годишен ученик, който дошъл да се подстригва в салона.

"Двама кюрди дошли да убият собственика на бръснарския салон, в който работеше Тунджай. Вместо да се скрие, той застанал между убийците и "патрона" си. Вероятно мислел, че срещу него няма да стрелят и ще даде шанс на "патрона" си да избяга. Бил прострелян във врата", разказаха близки на убития тийнейджър.

Информацията от полицията в Копенхаген е оскъдна. Трима са били простреляните вчера, състоянието на собственика на бръснарския салон е критично. Разследващите проверяват връзка с убийство в друга част на датската столица - Норебро, предния ден, за което са задържани двама шведски граждани.

Късно вчера убийците на Тунджай също били задържани, гласи неофициалната информация.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com