Наш тийнейджър загина от куршуми в Дания

Раненото момче било откарано в клиника в Копенхаген, където починало

Наш тийнейджър загина от куршуми в Дания | StandartNews.com

Младеж на 17 години от Кърджали е бил убит при стрелба в Копенхаген вчера, съобщи сайтът 24rodopi.com, позовавайки се на близки на жертвата.

Раненото момче било откарано в клиника в датската столица, като полицията информирала родителите му за случилото се. Снощи то е починало в болничното заведение.

Причините за кървавата драма все още не са ясни. Работната версия на разследващите в датската столица, е, че извършителите са кюрди от Ирак, които са шведски граждани, а името на момчето от Кърджали е Тунджай Е. Той чиракувал в бръснарница в Копенхаген.

Собственикът на бръснарския салон от кюрдски произход, наел на работа гурбетчията от България, е тежко ранен. С лека рана на ръката е 15-годишен ученик, който дошъл да се подстригва в салона.

"Двама кюрди дошли да убият собственика на бръснарския салон, в който работеше Тунджай. Вместо да се скрие, той застанал между убийците и "патрона" си. Вероятно мислел, че срещу него няма да стрелят и ще даде шанс на "патрона" си да избяга. Бил прострелян във врата", разказаха близки на убития тийнейджър.

Информацията от полицията в Копенхаген е оскъдна. Трима са били простреляните вчера, състоянието на собственика на бръснарския салон е критично. Разследващите проверяват връзка с убийство в друга част на датската столица - Норебро, предния ден, за което са задържани двама шведски граждани.

Късно вчера убийците на Тунджай също били задържани, гласи неофициалната информация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай