Напрежение. Шойгу разкри следващия ход на Русия

В отговор на заплахите на САЩ

Напрежение. Шойгу разкри следващия ход на Русия | StandartNews.com

Руското министерство на отбраната съобщи, че на Парамушир, един от Курилските острови в северната част на Тихия океан, е разположено подразделение на нейните ракетни системи за брегова отбрана "Бастион", предаде БГНЕС.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу заяви, че този ход е част от по-широкообхватното укрепване на руската отбрана в обширните далекоизточни региони. То се провежда в отговор на това, което той нарече "усилия на САЩ за сдържане" на Русия и Китай.

Шойгу говори пред висшия команден състав на руската армия ден, след като президентът Владимир Путин и китайският лидер Си Дзинпин затвърдиха партньорството си "без граници" на разговори в Кремъл със споразумения за задълбочаване на енергийното и военното сътрудничество.

"За да сдържат Русия и Китай, Съединените щати значително увеличават военното си присъствие в Азиатско-тихоокеанския регион, укрепват политическите и военните си връзки със своите съюзници, като продължават да създават нова американска архитектура за сигурност в този регион", заяви Шойгу.

Той декларира, че системата "Бастион" ще укрепи руската сигурност около Курилската островна верига.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай