Събота,

Напрежение. Лукашенко и Путин решават съдбата на Полша

От: Агенция Стандарт -
4098
Напрежение. Лукашенко и Путин решават съдбата на Полша
A
A
A

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че възнамерява да обсъди в следващите контакти с руския си колега Владимир Путин как да "постави на място" Полша, от която има изявления за готовност да участва в конфликта в Украйна, предава ТАСС.

В разговор с журналисти след траурната церемония в мемориалния комплекс Хатин Лукашенко нарече "луд" полския посланик във Франция Ян Емерик Рощишевски, който в интервю за френска телевизия твърди, че в случай на поражение на Киев Варшава няма да има избор и ще трябва да влезе в конфликта.

"И така той избухна: "Ние ще се бием срещу Русия". Помислете, че те ще започнат с Беларус веднага. Какво да правим? Първият въпрос, който ще обсъдим с Путин, е как да ги поставим на място", заяви Лукашенко, цитиран от "Фокус".

Говорейки за позицията на Полша, която отново нарече "хиената на Европа", Лукашенко посочи, че в момента Варшава не е в състояние да води самостоятелна политика. "Американците са там, те нямат суверенитет и независимост. Каквото кажат американците, това правят", смята беларуският лидер.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com