Напрежение. Ердоган с нов ход, скочи на Мицотакис

Той за пореден път даде да се разбере, че е против приемането на Швеция и на Финландия в НАТО

Напрежение. Ердоган с нов ход, скочи на Мицотакис | StandartNews.com

Турция ще предприеме нова военна операция по южните си граници, за да формира зона за сигурност с дълбочина 30 километра, обяви тази вечер турският президент Реджеп Ердоган.

След заседание на правителството той спести подробности за това дали има предвид само границата със Сирия или и тази с Ирак. Посочи само, че целта е отбрана срещу терористични атаки. Операцията щяла да започне, когато армията и разузнаването приключат с подготовката си, предадва БНР.

Ердоган за пореден път даде да се разбере, че е против приемането на Швеция и на Финландия в НАТО, защото подкрепяли членове на сирийските кюрдски военизирани отряди:

"Онези, които подкрепят терористите, трябва да се откажат от арогантното си и неискрено отношение към нас. Не бива никой да се съмнява, че ще направим това, което правилно за нас".

Ердоган освен това влезе в задочен конфликт с гръцкия премиер.

За турския президент Константинос Мицотакис вече не бил съществувал - защото си позволил по време на посещението си във Вашингтон миналата седмица да призове американския Конгрес да не одобрява продажбата на 40 изтребителя Ф-16 на Анкара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай