Намериха мъртъв германски комик от български произход

Мирко Нончев е носител на едни от най-престижните германски телевизионни награди

Намериха мъртъв германски комик от български произход | StandartNews.com

Внезапно е починал известният германски комик с български корени Мирко Нончев. Новината бе потвърдена от неговият мениджър Бертрам Ридел.

"Потвърждаваме смъртта на нашия приятел и член на семейството. Семейството моли за разбиране в тези трудни времена", казва Ридел за вестник „Билд“.

Не се съобщава причината за смъртта на комика. От полицията в Берлин съобщиха, че „артистът е намерен мъртъв в жилищен блок в петък след обяд“.

Нончев стана известен в Германия с участието си в комедийното шоу "Ер Те Ел Сатърдей Найт“ през 90-те години на миналия век. Участвал е в множество игрални филми, сред които с голяма популярност е киноверсията на приказката „Седемте джуджета“. Изпълнявал е роли и в известната германска криминална поредица „Местопрестъплението“.

Мирко Нончев е роден през 1969 г. в Източен Берлин. Баща му е българският музикант Васко Нончев, а майка му е германска журналистка. По желание на родителите си първоначално учи за техник, но през 1989 г. започва да се изявява на сцената като бийтбоксер и брейктанцьор заедно с групата „Даунтаун лирикс“. През 1993 г. става част от екипа на новото комедийно шоу на Ер Те Ел.

Нончев е носител на едни от най-престижните германски телевизионни награди „Бамби” и призът на Баварската телевизия. Баща е на две дъщери.

Последното участие на Нончев беше в комедийния формат на „Амазон Прайм Видео“ – „Ласт уан лафинг“, и предстои да бъде излъчен заснетия с него сезон през 2022 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай