Налагат нови данъчни оценки на имоти в Гърция

Промяната идва след решение на Държавния съвет, което отменя началните цени на системата за обективно определяне на стойността на недвижимите имоти

Налагат нови данъчни оценки на имоти в Гърция | StandartNews.com

Финансовото министерство на Гърция ще коригира цените на недвижимите имоти, на чиято база се изчисляват данъците и таксите по сделките в отделни зони и селища в 7 региона на страната, пише „Катимерини“.

Финансовото ведомство поиска в срок от 10 дни сертифицираните оценители на недвижими имоти да дадат своите предложения с новите цени на зоните, които след това ще влязат в сила незабавно. Промяната идва след решение на Държавния съвет, което отменя началните цени на системата за обективно определяне на стойността на недвижимите имоти.

Четири от регионите, засегнати от промените са в столицата Атина и периферията й в област Атика. Останалите 3 се отнасят за отделни селища в Централна Гърция, а също така и в Южнобеломорския и Южния Егейски район на страната.

Според решението оценителите трябва да прилагат основно сравнителния метод, който се основава на вече реализирани транзакции или поискани цени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай