Наказаха евродепутат заради нацистки поздрав

Наказаха евродепутат заради нацистки поздрав | StandartNews.com

Джанлука Буанано е глобен с над 3000 евро

Италианският депутат Джанлука Буонано бе санкциониран от ЕП, след като се появи на пленарно заседание преди две седмици с тениска, на която бе щампована снимка, комбинираща Адолф Хитлер и германския канцлер Ангела Меркел. По-късно пък по време на дебат в ЕП, на който присъствала и Меркел, депутатът си сложи мустак, подобен на този на диктатора, като отправил и характерния нацистки поздрав. Заради нарушенията Джанлука Буанано, който е депутат от италианската крайно дясна партия "Северна лига", бе глобен с 3060 евро и отстранен от работа в парламента за 10 дни заради расизъм, обявиха от ЕП.

През септември Буанано се ръкува с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, носейки маска с лика на германския канцлер. Той обясни решението да сложи тази маска под претекст, че председателят на ЕК прави всичко, каквото му каже Ангела Меркел. Италианският депутат е доста активен и в социалните мрежи, където бе публикувал снимка на мъж с маска на лицето и слогана "Меркел: сирийските бежанци за нас. Африканските мигранти за Италия".
По-рано неговият полски колега Януш Корвин-Мике също бе наказан заради отправянето на нацистки поздрав през юли. Корвин-Мике бе разкритикуван също заради това, че нарекъл мигрантите "човешки боклук".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай