На море в Гърция от 15 юни

Гърция е готова да отвори за туристи това лято, като тяхната безопасност и здраве ще са приоритет номер едно

На море в Гърция от 15 юни | StandartNews.com

Гърция е готова да приема туристи това лято и тяхната сигурност е от първостепенен приоритет. Това заяви премиерът на южната ни съседка Кирякос Мицотакис по време на посещение на остров Санторини преди началото на туристическия сезон на 15 юни. С предпазна маска на лицето Мицотакис посети здравни заведения и лекари на острова.

"Гърция е готова да отвори за туристи това лято, като тяхната безопасност и здраве ще са приоритет номер едно. Искаме да защитим и здравето на служителите и местното население и сме сигурни, че ще успеем да го постигнем", заяви той.

Международните полети от и към основните летища в страната ще бъдат подновени на 15 юни, след почти тримесечна блокада. На всички пристигащи в страната от летища с висок риск според европейската агенция за авиационна безопасност ще бъде направен тест за Covid-19. В зависимост от резултата посетителите може да бъдат карантинирани до 14 дни. Пасажери, пристигащи от други летища, ще бъдат тествани на случаен принцип.

Миналата година около 33 милиона туристи са посетили Гърция, като генерираните приходи са били 19 милиарда евро. Туризмът се равнява на около 2% от БВП на южната ни съседка.

Заразените от Covid-19 там са малко над 3000 заради наложените строги ограничения на придвижването през март, отбелязва Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай