Мъск като зомби на Г-20. Разкри мечтите си

Странно видео събра очите на лидерите

Мъск като зомби на Г-20. Разкри мечтите си | StandartNews.com

Като зомби се появи на срещата на Г-20 най-богатият мъж на планетата Илон мъск. Изглеждащ безплътен, милиардерът собственик на Туитър се включи чрез видео връзка в понеделник, за да се обърне към бизнес лидерите, събрали се в Бали в кулоарите на срещата на върха на Г-20.

На черния екран се виждаха само лицето и ръцете му. „Токът спря три минути преди да се включа. Затова ще говоря на тъмно“, каза той, докато индонезийският магнат модератор на срещата Анинда Бакрие изглеждаше учуден от картината.

Мъск беше попитан защо не е пътувал до тропическия индонезийски остров, в отговор на което новият шеф на Туитър се пошегува, че „натоварването му напоследък се е увеличило доста“ след поглъщането на гиганта на социалните медии.

Вместо към Туитър обаче разговорът се насочи към тунели, изкопани дълбоко под земята за борба със задръстванията, пътувания с ракети по света за по-малко от час и срещи с извънземни. „Може би ще открием извънземни цивилизации или ще открием цивилизации, които са съществували преди милиони години”, каза Мъск. И допълни: „Мисля, че би било невероятно интересно да отида там и да изследвам тяхната галактика.“

След това Мъск обясни ползите от прокопаването на безброй дълбоки тунели, като форма на борба със задръстванията. Той каза буквално, че „колите има опасност да паднат върху главата ви“ и те „биха били опасност за неприкосновеността на личния живот“.

„Електрическите превозни средства и тунелите са истинският отговор на огромните задръствания по градовете, защото можете да влезете в тунела и да слизате в колкото си нива надолу искате, докато задръстванията се изчистят“, заяви той.

Мъск каза също така, че иска да види ракетни транспортни бази по целия свят, които ще позволят на хората да пътуват „до другия край на света“ със скорост 20 пъти по-висока от скоростта на звука. „Мисля, че това наистина ще отвори света за всеки, след като ще може да пътува навсякъде за по-малко от час“, каза той.

Но въпреки всичките си смели мечти за бъдещето, предприемачът, занимаващ се с електрическа енергия, космически открития и социални медии, не можа да скрие забавлението си от факта, че дори той е отговорен за енергийните капризи на планетата. „Стоя тук, гледам това видео и ми е толкова странно. Аз съм на тъмно, заобиколен от свещи, отчете той. - Това е най-смешното.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай