Москва разреши на агентите да стрелят по жени и деца

Москва разреши на агентите да стрелят по жени и деца | StandartNews.com

Руските депутати разшириха пълномощията на Федералната слружба за сигурност (ФСБ), като те вече ще имат право да стрелят по жени и деца, ако това ще предотврати терористичен акт, съобщават руските медии.

Шест нови члена от закона за ФСБ подробно регламентират как и при какви обстоятелства агентите имат правото да използват оръжия, специални средства и физическа сила. Според новите правила те имат право да използват оръжия и всякакви подръчни средства. Що се касае за борбата срещу тероризма, на кадрите на ФСБ ще бъде предоставена възможност да сканират хората без тяхно знание.

Сътрудниците на ФСБ не са длъжни да предупреждават никого и имат правото да стрелят, ако "забавянето" на изстрела ще "застраши живота и здравето" на гражданите и на самия служител от ФСБ. При самоотбрана хората от тайната служба ще могат да използват "всякакви подръчни средства", ако не разполагат "с необходимите специални средства или огнестрелно оръжие". Специалните агенти от ФСБ "ще могат да стрелят по жени и деца, когато обстоятелствата го налагат, за да предотвратяват терористични атаки", посочва "РБК дейли".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай