Москва втвърди тона към Запада, остро обвинение

От руското външно министерство

Москва втвърди тона към Запада, остро обвинение | StandartNews.com

Русия заяви, че атаките на украински безпилотни самолети на руска територия "не биха били възможни" без помощта на САЩ и НАТО.

Кремъл втвърди реториката си, след като съобщи, че във вторник е свалила пет безпилотни самолета близо до столицата.

Москва обвини Запада, че е дал възможност на Украйна да извърши нападенията с дронове, след като по-рано осъди нападенията като "терористичен акт", предаде БГНЕС.

"Тези атаки не биха били възможни без помощта, предоставена на киевския режим от САЩ и техните съюзници от НАТО", обяви руското външно министерство, като добави, че Западът "обучава оператори на дронове и предоставя необходимата разузнавателна информация за извършването на такива престъпления".

Това е последната от поредицата скорошни атаки с дронове, включително срещу Кремъл и руски градове близо до границата с Украйна.

Руските военни заявиха, че са свалили всичките пет дрона и че няма щети или жертви от атаките рано сутринта.

Четири от тях са били унищожени от системи за противовъздушна отбрана, а петият е бил спрян с "електронни средства".

Службите за спешна помощ съобщиха, че един от дроновете е бил "неутрализиран" в Кубинка, на около 40 км от международното летище Внуково, където въздушният трафик е бил нарушен за кратко.

"Опитът на киевския режим да атакува зона, в която се намира гражданска инфраструктура, включително летище, което приема международни полети, е нов терористичен акт", посочи по-рано в социалните мрежи говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай